Brak produktów w koszyku.

Uwielbiam tę zupę! Krem z porów mogłabym jeść codziennie, bo jest tani, prosty i szybki w wykonaniu. Myślę, że posmakuje również dzieciom, bo ma lekko słodkawy posmak, a jak wiemy, dzieci uwielbiają wszystko, co słodkie 🙂
Składniki na 2 porcje:
- 1 litr bulionu mięsnego (lub warzywnego)
- 2 pory
- 2 średnie cebule
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 łyżeczka kolorowego pieprzu
- sól do smaku
Cebulę i pora kroimy na piórka, a czosnek w plasterki. Następnie podsmażamy na maśle klarowanym ok. 5 minut. Podsmażone warzywa wrzucamy do bulionu i gotujemy ok. 10 min. W międzyczasie dodajemy świeżo zmielony pieprz kolorowy. Następnie wszystko blendujemy i doprawiamy solą do smaku. Jeżeli krem będzie za gęsty, można dodać trochę wody.
Zobacz, co ostatnio napisałam
Chcesz dowiedzieć się jak kawa wpływa na zdrowie, jakich produktów używać w chorobie Hashimoto lub jakie są moje ulubione przepisy na śniadania białkowo tłuszczowe? Odpowiedzi na te i więcej pytań znajdziesz w artykułach na moim blogu.