Lemoniada przeciwzapalna – najlepsza na chorobę!

Sezon grypowy rozpoczął się na całego! Wszyscy dokoła smarkają i kichają. W dobie coraz to nowszych leków i suplementów zapominamy o podstawowych produktach, które świetnie radzą sobie z przeziębieniem. Lemoniada przeciwzapalna mojego przepisu zawiera kurkumę, imbir, cynamon i miód, które mają właściwości przeciwzapalne, dlatego świetnie nadają się gdy coś nas bierze.

Składniki na 4 porcje:

  • 0,5 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • 4 szklanki wody
  • 1 łyżeczka kurkumy lub 1 cm korzenia kurkumy
  • 1 łyżeczka cynamonu lub 0,5 laski kory cyanmonu
  • 2 cm korzenia imbiru
  • szczypta soli himalajskiej
  • 4 łyżki soku malinowego
  • 1 łyżka miodu

 Wodę zagotować wraz z imbirem, cynamonem i kurkumą. Gotować jeszcze przez 5 min. Gdy wystygnie dodać pozostałe składniki. Odstawić najlepiej na całą noc.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *