Jaja faszerowane kozim serem, kaparami i petruszką

Faszerowane jaja, to danie, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Pewnie każdy z Was ma na nie swój sposób, ale czy próbowaliście farszu z kozim serem i kaparami? Niezwykłe połączenie! Idealnie słone, bez zbędnych przypraw i majonezu, ale za to z dodatkiem zdrowej oliwy. Koniecznie spróbujcie!
20150402_091108-572x1024
Składniki:
  • ok. 6 jajek ugotowanych na twardo
  • serek kozi twarogowy lub kanapkowy
  • garść świeżej pietruszki lub szczypiorku
  • garść kaparów
  • łyżka oliwy z oliwek
  • pieprz
Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupki. Następnie ściąć każdy czubek i za pomocą małej łyżeczki wyjąć żółtka. Posiekać kapary i pietruszkę (lub szczypiorek), a żółtka utrzeć z pieprzem. Wszystko razem wymieszać. Na końcu dodać serek kozi. Całość dokładnie połączyć i napełnić białka. Przykryć odciętymi czubkami i gotowe!

Zapraszam również na mój profil na instagramie !

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *